Film Kolosal Sejarah Rembang

Menarik sekali ulasan berita di Suara Merdeka yang saya dapat sekitar 2 hari yang lalu, ialah “Rembang Gagas Film Sejarah”.

Advertisements

Asal Usul Desa Sedan

(Cerita Rakyat dari Sedan Rembang; Berbahasa Jawa) Rikala jaman semana para wali nyebarake agama Islam ning tlatah Jawa, sakdurunge kabeh warga isih nganut agama Hindu. Wektu iku penguwasa isih diwengku dening raja ing Majapahit kang duweni gelar Prabu Brawijaya kaping V sakwetara wilayah Kabupaten Rembang wektu semana akeh alase. Penduduk uripe nggrombol ning pedesan cilik … Continue reading Asal Usul Desa Sedan